Jasper Jacobs

Stiefvader krijgt twee jaar cel voor maandenlange aanranding stiefdochter en partnergeweld

Een man uit Bredene heeft twee jaar cel met probatie-uitstel gekregen voor de aanranding met geweld van zijn minderjarige stiefdochter in de regio Gent. De man deelde ook regelmatig rake klappen uit aan het meisje en haar moeder. De rechter was streng voor de man, en noemde hem "een narcistische persoonlijkheid".

Maandenlang heeft de Gentenaar uit Bredene zich aan het meisje vergrepen, soms met geweld.  Volgens de rechtbank ging zijn obsessie voor de minderjarige tiener erg ver. "Zo kleedde hij een pop aan met onder meer het vuile ondergoed van het meisje en kleefde hij een foto van het kind op het hoofd van de pop", zo motiveerde de rechter. "Aan de hand van die fysieke beeltenis penetreerde hij dan een kussen." Daarnaast zocht hij ook porno op met tienermeisjes die sterke leken op zijn stiefdochter. Het meisje kreeg ook geregeld slagen, net als haar moeder, die toen de partner was van de man.

Hij kleedde een pop met vuil ondergoed van het meisje en kleefde haar foto op de kop van de pop. Aan de hand van die fysieke beeltenis penetreerde hij dan een kussen

Rechter

Werkstraf gevraagd

Tijdens de zitting achter gesloten deuren toonde de man maar weinig berouw. Volgens de rechter was zelfs het tegendeel waar: "Tijdens de behandeling van de zaak lachte u zelfs met de gevoelens van het slachtoffer". De advocaat van de man vroeg een werkstraf, maar dat vond de rechter ongepast, omdat hij de fysieke integriteit van het meisje geschonden had. "U heeft een narcistische persoonlijkheid, een gebrekkig inlevingsvermogen, en u kon geen verbinding maken met de gevoelens van het meisje."

Schadevergoeding

De rechter legde daarom een gevangenisstraf van twee jaar op. Die is niet effectief, maar gekoppeld aan probatievoorwaarden. Zo moet hij zich laten begeleiden voor zijn onderliggende seksuele en psychische problemen. De man kreeg ook een contactverbod met de slachtoffers en moet inspanningen doen om hen te vergoeden. Het slachtoffer, dat ondertussen meerderjarig is, krijgt 5.430 euro schadevergoeding. Aan de mama moet hij 2.470 euro betalen. De rechter zette hem voor tien jaar uit zijn burgerrechten.

In beroep

Toen de stiefvader de straf aanhoorde, begon hij erg hevig te ademen. Eenmaal bekomen van de eerste shock, sprak de rechter hem toe. "Ik begrijp dat dit zwaar is om te aanhoren. Neem rustig de tijd om het vonnis met uw advocaat in te lezen. Daarna heeft u dertig dagen de tijd om eventueel hoger beroep aan te tekenen." De ontzetting bij de man was ondertussen al omgeslagen in woede. "Ik zal dat zeker doen", riep hij nog, terwijl hij met forse tred uit de rechtbank stapte en buiten een map met de nodige kracht op een zetel gooide.

Meest gelezen