AP2010

Zangeres van "Be my baby" en "Baby I love you" Ronnie Spector (78) overleden

De Amerikaanse zangeres Ronnie Spector is op 78-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Spector was de frontvrouw van de meidengroep The Ronettes. In de jaren 60 scoorde de band hits met nummers als "Be my baby," "Baby I love you" and "Walking in the rain". 

"Onze geliefde engel heeft deze wereld vandaag vredig verlaten na een korte strijd tegen kanker", klinkt het in een persmededeling van de familie van Ronnie Spector. "Ze leefde met een sprankeling in de ogen, een enthousiaste attitude, felle humor en een lach op haar gezicht."

De frontvrouw van The Ronettes werd geboren op 10 augustus 1943 in New York. Eigenlijk heette ze Veronica Bennett. Maar ze nam de achternaam van haar man en producer Phil Spector, met wie ze enkele jaren getrouwd is geweest.

Samen met haar zus en nicht vormde Ronnie de groep The Ronettes. Onder de leiding van de beruchte (voor doodslag veroordeelde) Phil Spector scoorden ze hun grootste hits. "Zoals ik al vaak heb gezegd toen hij nog leefde: hij was een briljante producer, maar een slechte echtgenoot", zei de zangeres na de dood van haar ex-man bijna een jaar geleden.

"Be my baby" van The Ronettes wordt gezien als een van de grootste hits van de jaren 60. In 1999 werd het liedje opgenomen in de Grammy Hall of Fame.

Na het einde van The Ronettes midden de jaren 70 bracht Spector ook enkele soloalbums uit, maar ze wist het succes van de groep niet te evenaren. Haar laatste plaat, "English heart", verscheen in 2016. De zangeres laat haar man Jonathan Greenfield en hun twee zoons achter.

Meest gelezen