Belga

Alleen scholen in bijzonder onderwijs opteren voor vaccinaties binnen de eigen muren

In Beringen en Heusden-Zolder zullen de meeste kinderen die dat willen in de vaccinatiecentra geprikt worden, maar 2 scholen willen het op school in het bijzonder onderwijs zelf organiseren. Het gaat om Heideland in Heusden-Zolder en De Brug in Beringen.

In Heusden-Zolder was er gisterenavond nog een overleg met de gemeente en de scholen om te bekijken waar de kinderen tussen 5 en 11 jaar best gevaccineerd worden. Er is beslist om vooral te vaccineren in het vaccinatiecentrum TheMax, maar scholen kunnen ook aangeven dat ze het in de school zelf willen organiseren. En De Brug in Beringen en Heideland in Heusden-Zolder, beide scholen uit het bijzonder onderwijs, hebben beslist om dat in eigen gebouwen te doen.

Stress vermijden

"In Beringen starten we voor de brede massa al volgende week woensdag in het vaccinatiecentrum en in Heusden-Zolder zal dat later deze maand zijn. We hebben ondertussen ook gesprekken gehad met de scholen die het in eigen gebouwen willen doen. Zij kiezen ervoor omdat het voor kinderen in het bijzonder onderwijs beter is om hen in hun comfortzone te vaccineren. Want anders zouden ze naast de stress voor de prik ook nog eens de stress voor een andere omgeving moeten ondergaan. We gaan dan ook samen bekijken hoe we dat best kunnen organiseren vanuit het vaccinatiecentrum, want dan moeten er in die school natuurlijk een dokter, medisch en ondersteunend personeel en uiteraard de vaccins zelf aanwezig zijn", vertelt Christophe De Beukelaer van het vaccinatiecentrum in Beringen.  

Concrete data voor de vaccinatie in die twee scholen voor bijzonder onderwijs zijn er nog niet. Eerst wordt trouwens een rondvraag gedaan bij de ouders naar hun bereidheid om hun kind te laten vaccineren. Uit die reacties zal dan het aantal blijken en dat beïnvloedt uiteindelijk ook de planning.

Meest gelezen