Invision

Billie Eilish (20) jongste hoofdact ooit op Coachella, ook Stromae opnieuw op affiche Amerikaans festival

De Amerikaanse singer-songwriter Billie Eilish (20) is de jongste hoofdact ooit op Coachella, een groot muziekfestival dat in april plaatsvindt in de Verenigde Staten. Ook Stromae staat voor de tweede keer op het festival. 

In 2019, op haar 17e, stond Billie Eilish ook al op Coachella, maar nog niet als slotact van een van de festivaldagen. In 2019 was zangeres Ariana Grande, op haar 25e, de jongste headliner. Eilish is bekend van hits als "Bad guy" en "Bury a friend". In 2020 bracht ze haar tweede album "Happier than ever" uit.  

Coachella vindt dit jaar, als er niet meer met de data geschoven moet worden in functie van de pandemie, plaats in de weekends van 15-17 en 22-24 april. In 2020 en 2021 kon het festival niet doorgaan als gevolg van de coronacrisis. Wie het festival wil bezoeken moet gevaccineerd zijn of een negatieve test kunnen voorleggen.

Ook onze landgenoot Stromae treedt op op Coachella, in 2015 trad hij er ook al eens op, toen was hij de eerste Belg ooit die er op de affiche stond. 

Stromae is in de aanloop naar de release van zijn nieuwe album alomtegenwoordig. Zondag lanceerde hij in het Journaal op TF1  nog zijn nieuwe en intussen veelbesproken single "L'enfer".  

Naast Billie Eilish zijn Harry Styles en Ye (Kanye West) de andere headliners op Coachella dit jaar. 

Meest gelezen