Radio 2

Bouw fietsbrug over Brusselse Ring loopt flinke vertraging op: "Mikken nu op opening midden maart 2022"

Als je tijdens een rit op de Brusselse Ring Zaventem passeert, zal het je wellicht ook al opgevallen zijn: de werf voor een nieuwe fietsbrug over de Ring, ter hoogte van het kantorenpark, beweegt voor geen meter. Nu blijkt dat het faillissement van een onderaannemer het project flink vertraagt.  

De nieuwe fietsbrug moet het sluitstuk vormen van de F3-fietssnelweg tussen Brussel en Leuven. Fietsers moeten nu nog een omweg van bijna vier kilometer maken om de Brusselse Ring over te kunnen steken. "We begonnen in augustus 2020 met de bouw van de vijf V-vormige pijlers, naast de bestaande spoorwegbrug", vertelt Marijn Struyf van bouwheer de Werkvennootschap. "Bedoeling was dat we de 800 meter lange brug eind 2021 klaar zouden hebben. Maar het faillissement van een onderaannemer besliste daar anders over."

Curator

"De onderaannemer, die de stalen brugdekken had gemaakt, is vorig jaar failliet gegaan", gaat Struyf verder. "De curator had de brugdekken in beslag genomen en heeft die pas laat vrijgegeven.  Daardoor kunnen we ze pas eind van deze maand of begin februari plaatsen. Reken dan nog wat tijd voor het asfalteren en het plaatsen van relingen en openbare verlichting. Dan zijn we ongeveer half maart klaar voor de opening. Dan zal het niet langer een missing link zijn", besluit Struyf.

Meest gelezen