Radio 2

Cafébaas Tommy uit Marke speelt (digitale) dartswedstrijd tegen Dancing Dimi

Tommy Vandenbulcke (46) van ‘t Schuttershof in Marke in Kortrijk speelt deze maand een exhibitiewedstrijd tegen Dimitri Vandenbergh. “Dancing Dimi hoort bij de 10 beste dartsspelers ter de wereld. De kans dat ik win, is bitter klein. Maar ik kan toch weer iets afvinken van mijn bucket list!”

De cafébaas van café ’t Schuttershof neemt het op tegen de wereldtopper via een elektronisch bord van Phoenix Games. Met een digitale link kan je op dat bord via internet pijltjes smijten tegen een Koreaan, een Oegandees of een Zuid-Amerikaan. “In november deden we mee aan een competitie met Belgische caféploegen, georganiseerd door de producent van Phoenix Games. Ik bakte er niet veel van en eindigde ergens middenin. De hoofdprijs van de wedstrijd, een wedstrijdtruitje van Dancing Dimi, was duidelijk niet voor mij bestemd.”

Ik zoek nog een liedje voor mijn "walk on". Maar een dansje zit er niet in, ook al is het tegen Dancing Dimi!

Tommy Vandenbulcke, cafébaas 't Schuttershof

Liedje voor walk on

Groot was zijn verbazing toen hij later hoorde dat hij tegen Vandenbergh mocht spelen. “De onderhoudstechnicus van Phoenix Games stapte het café binnen en vroeg of ik al een liedje had gekozen voor de "walk on". Ik snapte het niet, maar toen vertelde hij dat mijn 20ste plek in de cafécompetitie een exhibitiematch had opgeleverd tegen Dancing Dimi!” Tommy was er even niet goed van. Eigenlijk moet hij nog altijd bekomen. “Ik ben nog steeds op zoek naar een liedje, maar ik ben wel zeker dat ik geen danspasje zal doen, een gimmick van Dimitri Vandenbergh tijdens de "walk on" voor de wedstrijd. Dansen is namelijk niet aan mij besteed.”

Jaloezie

Tommy speelt al darts van toen hij 8 à 9 jaar oud was. Hij startte in het café van zijn moeder. “Ik ben zeker niet de beste speler in ’t Schuttershof. Je kan je voorstellen dat de cafégasten behoorlijk jaloers waren toen ze van de wedstrijd hoorden. Ach, ik heb gewoon geluk gehad en ik ga er ook volop van genieten. Ook al zal Dimitri zelf niet fysiek aanwezig zijn in het café, ik zal het dartsbord toch midden in het café plaatsen en hoop dat er wat supporters komen opdagen. Ik zal alle steun kunnen gebruiken.”  

Meest gelezen