Gala van de Gouden Schoen

Danniël uit Leke, 50 jaar lang scheidsrechter, eregast op Gala van de Gouden Schoen: "Ik was ontroerd"

Danniël Bernaert (72) uit Leke mocht gisteren live vanuit de studio de uitreiking van de Gouden Schoen meevolgen. VTM maakte zelfs speciaal een reportage over hem, want hij is al 50 jaar lang scheidsrechter. "Ik zeg altijd dat ik binnenkort ga stoppen, maar het kriebelt nog te veel", lacht Danniël. 

Danniël Bernaert uit Leke in Diksmuide was gisterenavond te gast op het Gala van de Gouden Schoen. Hij werd uitgenodigd, omdat hij al 50 jaar lang scheidsrechter is voor de nationale jeugd in West-Vlaanderen. "Gisterenavond was prachtig, een dag om nooit te vergeten. Ik werd zelf ontvangen en gefotografeerd op de rode loper. En dan zag ik nog eens al  belangrijke spelers en genodigden arriveren."

Gisterenavond werd er tijdens het gala door VTM een reportage getoond over Danniël en zijn lange carrière als scheidsrechter. "Dat is een heel lange periode, maar ik ben echt door de microbe gebeten. Voor de reportage zijn ze ook één van de wedstrijden komen filmen die ik moest fluiten in Meulebeke. En achteraf zag ik plots bondscoach Roberto Martinez met een prachtig boeket bloemen. Hij heeft me gefeliciteerd met de vele jaren en ik kreeg ook nog een uniek T-shirt met mijn naam erop cadeau. Dat was echt onvergetelijk", vertelt Danniël ontroerd aan Radio 2 West-Vlaanderen. 

"Het kriebelt te veel om te stoppen"

Danniël is al 72 jaar, maar krijgt het nog niet over zijn hart om te stoppen als scheidsrechter. "Ik zeg wel altijd dat het mijn laatste jaar wordt, maar iedere keer opnieuw kriebelt het bij de start van een nieuw seizoen en sta ik er toch. De jeugdspelers, waarmee ik werk, houden mij ook jong. Het is een prachtige hobby en je leert er heel veel mensen mee kennen. En zo kan ik ook mijn conditie onderhouden. Een scheidsrechter loopt gemiddeld 10 kilometer per wedstrijd. En ik fluit 2 wedstrijden op een weekend. Tijdens de week train ik ook nog eens om fit te blijven. Ik voel me nog altijd heel jong", lacht Danniël. 

Meest gelezen