Foto: Berry Stokvis/HH

Burgemeester van Wielsbeke heeft door corona nu meer tijd voor zijn duiven: "Ze hebben nog nooit zo goed gevlogen"

Burgemeester van Wielsbeke Jan Stevens (CD&V) is duivenmelker en de extra vrije tijd die de coronacrisis hem heeft opgeleverd doen zijn beestjes deugd: "Hoe meer tijd je in je hobby steekt, hoe beter je erin wordt. Mijn duiven vliegen beter dan ooit."

In normale tijden is januari een van de drukste periodes voor een burgemeester. Nu alle nieuwjaarsrecepties, kermissen en feesten opgeschort zijn, is de agenda een pak leger. "Het is nu al 2 jaar dat we zo weinig contact hebben met de inwoners. Op den duur mis je dat wel", zegt Jan Stevens, burgemeester van Wielsbeke (CD&V). Ook in het begin was die lege agenda toch wat aanpassen: "Ik moest in maart 2020 echt even afkicken van het stramien waar ik al 15 jaar in zat. Plots had ik bijna elk weekend vrij en waren alle laatavondvergaderingen afgeschaft."

Die vrije tijd kan de burgemeester in een andere passie stoppen, namelijk duivenmelken. "Nu kan ik elke zaterdag paraat staan voor mijn duiven, dus dat is echt fijn. Terwijl ik vroeger achterop hinkte in het peloton, kon ik nu mee met het peloton en zelfs af en toe eens voor een uitschieter zorgen. Daar had ik vroeger echt geen tijd voor."

Vanaf dat er versoepelingen mogelijk zijn, gaan we een nieuwjaarsdrink organiseren. Al is het in mei of in juli
Jan Stevens, burgemeester Wielsbeke

Ook al kan hij zich bezighouden en gaat alles goed met de duiven, hij mist het om zijn job als burgemeester ten volle te kunnen uitvoeren. "Je leert opnieuw het leven smaken, maar het is moeilijk om er volledig te zijn voor mijn inwoners. Vanaf dat er versoepelingen mogelijk zijn, willen we echt een nieuwjaarsdrink organiseren. Al is het in mei of in juli, maar we hebben er echt nood aan om onze inwoners persoonlijk te zien", besluit Stevens.

Meest gelezen