Dienstencentrum Essen zoekt vrijwillige frietenbakker: "Elke woensdag frietjesdag"

In dienstencentrum ’t Gasthuis in Essen zijn ze op zoek naar iemand die elke woensdag frieten wil bakken. Om dat te doen, rekent de gemeente op vrijwilligers. Iedereen die wil helpen, is welkom. “Maar het is een pluspunt als je wat groter bent, want de frietketel staat een beetje hoog”, lacht Ria Vanden Bergh van dienstencentrum ’t Gasthuis. 

Elke weekdag wordt er in het sociaal restaurant van dienstencentrum ’t Gasthuis in Essen een maaltijd geserveerd aan een democratische prijs. Op woensdag staan er steevast frietjes op het menu. “De maaltijden worden altijd elders gemaakt, maar de frietjes moeten we ter plaatse afbakken. Anders zijn ze niet lekker”, vertelt Ria Vanden Bergh van dienstencentrum ’t Gasthuis. 

Smaakpapillen

Om dat te doen, rekent de gemeente op vrijwilligers. “We hadden drie vrijwilligers, maar er is er eentje gestopt. Om het werk wat te verdelen, zijn we op zoek naar extra vrijwilligers die om de beurt op woensdag frietjes willen bakken.”

Iedereen die wil helpen, is welkom. “Het enige wat je nodig hebt zijn goede smaakpapillen”, lacht Vanden Bergh. “En het is een pluspunt als je wat groter bent, want de frietketel staat een beetje hoog.”

Beluister hier het gesprek met Ria Vandenbergh:

Meest gelezen