Familie gaat verdwenen Guido zelf zoeken op Tenerife: “De onzekerheid is te groot”

Wat is er met Guido gebeurd? Dat vraagt de familie van Guido Elsen uit Holsbeek zich al exact een maand af, want Guido verdween op 13 december spoorloos uit een ziekenhuis in Tenerife. De familie gaat hem nu zelf zoeken. “We willen minstens druk zetten op de onderzoekers daar”, zegt hun advocaat.  

Guido Elsen, een man van 62 jaar uit Holsbeek, genoot van twee weken deugddoende vakantie op het Spaanse eiland Tenerife, toen hij op 13 december 2021 een allergische reactie kreeg. Hij werd naar het ziekenhuis afgevoerd, maar vanaf dan ontbreekt elk spoor. “Hij is ingecheckt door Belgische vrienden die ook ter plaatse waren, maar zij mochten niet mee binnen in het ziekenhuis omdat daar strikte coronamaatregelen gelden. Guido was dus alleen in het ziekenhuis”, zegt Steven Van de Kerkhof, advocaat van de familie van Guido. 

Lees verder onder het klankfragment: 

Wat er daarna met Guido is gebeurd blijft onduidelijk. “Na anderhalf tot twee uur is hij verdwenen uit het ziekenhuis. We kunnen dat absoluut niet verklaren. We hebben dan ook meteen gevraagd om camerabeelden van de in- en uitgang van het ziekenhuis te checken. We hebben ook aan de politie gevraagd om getuigen ter plaatse en het ziekenhuispersoneel te ondervragen. Maar tot op de dag van vandaag zonder resultaat van hoe Guido het ziekenhuis zou hebben verlaten”, zegt Van de Kerkhof.  

De vrienden van Guido in Tenerife hielden al verschillende zoekacties. En ook de politie deed al onderzoek, zowel de politie in België als die in Tenerife. Maar tot op de dag van vandaag zonder enige aanwijzing waar Guido zou zijn, of wat er op 13 december zou zijn gebeurd. Voor de familie van Guido begint het lang te duren en dus vertrekken ze maandag zelf naar Tenerife. 

Het is nu exact een maand dat Guido verdween, de familie en partner maken zich grote zorgen
Steven Van de Kerkhof

“De familie heeft mij gevraagd om als advocaat mee te gaan om zo contact te zoeken met politie en parket”, zegt Steven Van de Kerkhof. “Dat zal niet makkelijk worden, maar we willen toch met de familie ter plaatse gaan om te kijken wat we daar bijkomend kunnen ondernemen. We willen minstens wat druk zetten op de onderzoekers daar, zodat ze zo snel mogelijk met resultaten komen. De familie maakt zich grote zorgen om wat daar is gebeurd. Het is nu exact een maand geleden dat Guido is verdwenen; de onzekerheid weegt door bij de familie en de partner van Guido.”

Meest gelezen