Gemeente Zemst wil tieners aan sporten krijgen met gratis initiatielessen

Dit jaar organiseert de gemeente Zemst elke maand een gratis sportactiviteit voor tieners.  De gemeente wil zo de Zemstse tieners van de verschillende deelgemeenten aan het bewegen zetten. 

Elke maand zal de gemeente Zemst een andere sportinitiatie voorzien. Het gaat vooral om nieuwe sporten die steeds populairder worden, zoals parcours, breakdance en skaten. Ook het aquapark in het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade staat op de agenda.

“We stellen vast dat vanaf de leeftijd van 13, 14 jaar heel wat tieners afhaken in hun sportclub”, zegt schepen van Sport Tim Borteel (Vooruit). “Om hen toch te motiveren om te blijven sporten en bewegen, gaan we maandelijks een gratis workshop aanbieden, zoals inlineskaten, urban golf, free running, BMX, enzovoort. De beleving  moet binnen hun leefwereld passen en de activiteiten moeten uniek of uitdagend zijn.”

Het startschot wordt gegeven op woensdag 19 januari met een workshop stuntsteppen. Deze vindt plaats van 14 tot 16 uur op het Plein van de Verdraagzaamheid in Zemst. Om zo veel mogelijk tieners te kunnen aanspreken, zijn alle workshops gratis. Inschrijven is wel verplicht.

Meest gelezen