Succesvolle trajectcontroles doen auto's trager rijden in Genk

De stad Genk heeft afgelopen maand twee trajectcontroles ingevoerd en daar hield maar anderhalf procent van de autobestuurders zich niet aan de snelheidslimiet. De twee trajectcontroles liggen op de Emiel Van Dorenlaan en de Rozenkranslaan. Deze maand gaan er nog 9 andere trajectcontroles van start in Genk, onder meer op de Weg naar As en de Noordlaan.

Tijdens mobiele controles door politiezone Carma het afgelopen jaar  in een zone 50, hield gemiddeld 87 procent van de bestuurders zich aan de snelheid. Op twee trajecten op de Emiel Van Dorenlaan en de Rozenkranslaan is dat nu gestegen tot 98,5% door de invoering van trajectcontroles. In het totaal gaat het om ruim 2.000 overtreders in een maand, de meesten moeten een boete van 53 euro betalen. 

"We kregen ook al veel positieve reacties binnen van de mensen in de buurt van de tracés, nog een pluspunt", klinkt het bij schepen van Mobliteit Karel Kriekenmans (CD&V). Deze twee controles dienden als proef in aanloop naar de invoering van in het totaal 11 trajectcontroles. Deze maand gaan er nog 9 andere trajectcontroles van start in Genk, onder meer op de Weg naar As, de Bergbeemdstraat, de Tennislaan, de Guilllaume Lambertlaan en de Noordlaan.

Meest gelezen