Lynn Bruyeer

Halle krijgt groene picknickplek tussen Zenne- en Zuidbrug

Vlak bij de nieuwe Zenne- en Zuidbrug, in de bocht richting Suikerkaai, krijgt Halle er dit jaar een groene plek bij. De stad gaat de grote vrije ruimte voorzien van bomen en een grasvlakte, en er komen ook picknicktafels.

Nog dit voorjaar zorgt de stad Halle voor een nieuwe, groene plek in het centrum om even op adem te komen tijdens een wandel-of fietstocht door de stad of langs het kanaal. Die plek komt tussen de nieuwe Zenne– en Zuidbrug, daar is nog een kale vlakte die groener gemaakt zal worden. “De ideale plek om in te zetten op vergroening om zo het openbaar domein te verduurzamen”, laat de stad weten.

Zo werd afgelopen jaar op het terrein al een grote graszone aangelegd. Binnenkort zal een rij wilgen geplant worden om de nodige schaduw te leveren. Er komen ook drie picknickbanken en plaats om je fiets te parkeren. Vanaf de lente zullen jong en oud samen kunnen genieten van nog meer groen en natuur in het centrum van Halle.

Meest gelezen