Radio 2

Geïnteresseerden kunnen vandaag naakte reus langs E17 in Waregem bezichtigen: "Al bod van 12.500 euro"

Vandaag is er een kijkdag georganiseerd voor de befaamde grote cycloop, die langs de E17 in Waregem staat. De reus wordt geveild en verhuist dus binnenkort van locatie. "Het hoogste bod staat nu op 12.500 euro, maar dat mag gerust nog hoger. Want een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel in de zorgsector", vertelt eigenaar Hervé. 

Hervé is nog enkele weken eigenaar van de naakte cycloop naast de E17 in Waregem, maar op 27 januari wordt hij verkocht. "Ik vertrek richting het zuiden van Europa en kan hem helaas niet meenemen. Hij kan ook niet blijven staan op de plaats waar hij nu staat. Ik hoop dat de reus ergens in Vlaanderen kan blijven. Hoe dan ook wordt het een serieuze opdracht om hem hier weg te krijgen. Hij is 7,5 meter hoog en 3,2 meter breed, dus dat zal met een kraan en een oplegger moeten gebeuren", lacht Hervé. 

Voorlopig staat het hoogste bod van de veiling op 12.500 euro. Maar wie de reus wil kopen, krijgt er ook zijn volledige kleerkast bij. "In totaal zijn er 8 outfits die ooit voor hem gemaakt zijn. En er komt nog een extra outfit bij. Speciaal voor de verkoop zal er een nieuwe outfit gemaakt worden. Helemaal naar de persoonlijke smaak van de nieuwe eigenaar. Het maakt niet uit welk logo of kleur of dergelijke."

De eerste reacties ter plekke zijn gemengd: "Voor mij is dit eerder een publiciteitsstunt dan kunst":

Videospeler inladen...

Geïnteresseerde bezoekers

De reus staat al sinds begin januari te koop en ondertussen hebben al 13 mensen interesse getoond. "Ook de stad Kortrijk heeft al interesse getoond, in tegenstelling tot Waregem, waar de reus nu staat. Sommige mensen willen de reus in hun tuin te zetten, maar daar zal je wel een bouwvergunning voor moeten aanvragen. Daarnaast is er ook een bedrijf uit Antwerpen geïnteresseerd. Misschien komt de cycloop dus terecht langs de snelweg van Antwerpen naar Maastricht of naar Luik', vertelt Hervé.

Radio 2

Meest gelezen