Kleuterklas uit Borgerhout per vergissing in quarantaine: "CLB heeft fout advies gegeven"

Het Stedelijk Onderwijs heeft een kleuterklas uit Borgerhout foutief in quarantaine gestuurd. Een juf op de school Vlinderboom had positief getest op corona, waarop het CLB alle ouders had laten weten dat hun kinderen uit voorzorg thuis moesten blijven. "Men is daar verkeerdelijk vanuit gegaan, terwijl zoiets volgens de huidige maatregelen niet moet", reageert Tim Van der Schoot van het Stedelijk Onderwijs.

In de basisschool Vlinderboom in Borgerhout is een hele kleuterklas in quarantaine gezet nadat de juf positief had getest op corona. Dat gebeurde op het advies van CLB, maar is volgens de huidige coronamaatregelen niet nodig. 

"Er is een spijtige vergissing gebeurd waarbij de ouders van de kindjes een verkeerd advies hebben gekregen. Het CLB is er verkeerdelijk vanuit gegaan dat de klas automatisch in quarantaine moest gaan. Dat terwijl de besmette leerkracht bij het totaal van 4 hoort; het totaal aantal personen vanaf wanneer een klas wél in quarantaine moet gaan", legt Tim Van der Schoot van het Stedelijk Onderwijs uit.

De ouders moesten hun kinderen dus plots thuishouden, wat voor sommigen heel wat praktisch geregel met zich meebracht. Onnodig, zo blijkt nu. "Wij willen ons heel erg excuseren bij de ouders, want we begrijpen dat het heel lastig is", zegt Van der Schoot. Gelukkig werd de fout na een halve dag weer rechtgezet en konden de kinderen alsnog naar school terugkeren.

 

Meest gelezen