HANS PUT

Kindervaccinaties starten deze week in Limburg: "Goede respons", zegt minister Beke

In het vaccinatiecentrum in Beringen is alles in gereedheid gebracht voor de vaccinatie van kinderen. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) kwam zich daarover gisteravond informeren, hij kreeg zelf ook zijn boosterprik. 

Momenteel krijgen volwassenen nog volop hun derde boosterprik in de Limburgse vaccinatiecentra, onder meer dus ook minister Beke. Maar  tegelijkertijd wordt ook de vaccinatie van kinderen voorbereid. Het vaccinatiecentrum van Beringen stuurde daar al 7.000 uitnodigingen voor uit. Op één dag tijd waren er al 600 bevestigingen. 

Volgens minister Beke is dat een goede respons want wellicht hebben ouders even de tijd nodig om te beslissen: "Ik kan me inbeelden dat als je zo'n uitnodiging in de bus krijgt, dat je daar toch even over wil nadenken. Er staat ook wel een hele uitleg bij de uitnodiging, dus ik denk dat het goed is dat mensen op een goed geïnformeerde manier die keuze maken."

In Limburg worden de eerste kinderen zaterdag gevaccineerd in de vaccinatiecentra van Tongeren en het Maasland.

Vierde boosterprik op komst ?

Intussen wordt ook nagedacht over een vierde prik. Een beslissing is er nog niet, zegt minister Beke: "Ik heb de vraag gesteld aan de Hoge Gezondheidsraad of het wenselijk is mensen met een verminderde immuniteit te boosteren, want die mensen zijn al in september geprikt, dat is al vier maanden geleden." Voorts denkt Beke er aan om de coronabooster op termijn mogelijk te combineren met de griepprik. Of dat al in de winter van 2022 zal zijn, hangt af van de wetenschap, besluit de minister. 

Meest gelezen