Radio 2

Manon is stadionomroeper bij Union Sint-Gillis: "Ik beleef een sprookje"

Voetbalclub Union Sint-Gillis maakt furore in de Pro League. De ploeg combineert een rijk verleden met hedendaags, hardwerkend maar complexloos voetbal met een typisch Belgische familiale en vriendschappelijke sfeer. Wie daar mee voor zorgt is Manon Kerkhofs, sinds kort de vaste stadionomroeper bij Union. 

Manon Kerkhofs (30) komt uit Limburg, maar woont al enige tijd in Brussel. Ze studeerde Radio aan het RITCS en besloot daarna om te blijven hangen in Brussel, op twee straten van het Joseph Mariënstadion. "Sinds een paar jaren kom ik al naar de wedstrijden van Union kijken. En ik moet zeggen: zo een wedstrijd live bijwonen is heel leuk. Kort voor de start van dit seizoen kreeg ik plots een telefoontje van Maarten Verdoodt, de woordvoerder van Union. Hij stelde me voor om eens een test te doen als stadionomroeper. Ik dacht dat het een mop was", vertelt Manon bij Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel.

Vuurdoop

"Dan ben ik een paar dagen voor de eerste match naar het stadion gekomen om alles eens uit te proberen. De dag zelf was ik goed op tijd in het stadion en heb ik alle namen van de spelers nog eens goed geoefend (lacht). En dan kreeg ik mijn vuurdoop. Die viel blijkbaar zo in de smaak dat ik alle volgende wedstrijden meteen in mijn agenda mocht noteren", vertelt Manon. 

Beluister hier het gesprek met Manon en lees verder onder het geluidsfragment:

Manon beseft dat ze een sprookje beleeft.  "Dit is een oud, maar erg knus en charmant stadion. Hier kunnen werken is op zich al een droom. Maar wat we nu meemaken met de ploeg is pas een sprookje. Union staat aan de leiding in het klassement. Dat mogen meemaken is echt uniek, da's niet te doen hé? Ik denk dat er geen leukere ploeg bestaat om te volgen en het is superleuk om dit seizoen op die manier mee te beleven.  Uiteraard zou de titel op het einde van het seizoen mooi zijn; dat wil ik zeker graag meemaken", besluit Manon.  

Meest gelezen