Niet langer in het donker rijden op N9 tussen Lievegem en Maldegem: "Er is tijdelijk straatverlichting"

Goed nieuws voor wie 's morgens of 's avonds naar het werk rijdt via de N9 tussen Lievegem en Maldegem. De straatverlichting brandt er weer. Sinds een week voor kerstmis was die stuk maar nu is er een tijdelijke oplossing. 

Door een technisch defect ging de straatverlichting in Eeklo, Lievegem en Maldegem uit. Dat gebeurde de week voor kerst. "Het probleem lag aan een ondergrondse kabel waar verlies op zat," zegt Jef Schoenmakers van het Agentschap Wegen en Verkeer. Daardoor reed iedereen 's morgens en 's avonds in het donker op de N9 op het traject tussen Lievegem en Maldegem. Nu is er een tijdelijke oplossing. 

Graafwerken

Om de straatverlichting terug helemaal te doen werken, is er een structurele oplossing nodig. Die kan nog even op zich laten wachten. Wegen en Verkeer zorgde wel voor een tijdelijke oplossing. "We hebben een luchtlijn gelegd, een bovengrondse kabel dus, om de stroomtoeveoer te verzekeren. Zo is er weer straatverlichting," zegt Schoenmakers. "Voor de structurele werken moeten we ondergronds nieuwe kabels leggen en daarvoor moeten we graafwerken uitvoeren." Dat zal pas over enkele weken gebeuren. 

Meest gelezen