Oliepijpleiding in Beringen pas vandaag hersteld na incident vorige zondag

De problemen met de olietanker op het Albertkanaal in Beringen zijn nog altijd niet opgelost. Bij het incident vorige zondag bleek ook de ondergrondse pijpleiding beschadigd. Die is vandaag hersteld.

De Florida, de tanker die afgelopen zondag in Beringen stookolie wilde lossen bij het depot van Esso Bruno Group, ligt ondertussen nog altijd voor anker aan het Albertkanaal met zowat 80.000 liter olie aan boord. Zondag liep het mis toen de aansluiting van het schip met de ondergrondse leiding naar het depot, los schoot op het moment dat een ander schip te dicht of te snel voorbij voer. Daarbij kwam 10.000 liter stookolie in het Albertkanaal terecht. De Civiele Bescherming kwam de olie opruimen. 

Zaak van de verzekeringen

Maar bij het incident bleek ook de ondergrondse leiding stuk geraakt. De reparatie ervan is pas vandaag afgerond. Vanavond of ten laatste morgenvroeg wordt de ondergrondse leiding eerst getest en dan pas kan het schip de resterende 80.000 liter lossen. 

Esso Bruno gaat ook geen klacht indienen tegen de schipper die aan de oorzaak ligt van het incident. "Dat is een kwestie van de verzekeringen van de betrokken schippers", zo zegt de woordvoerder van het bedrijf.

Meest gelezen