Brusselse politievrouw opgepakt omdat ze bankkaart van collega zou gestolen hebben

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar een lid van de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-Ten-Node). De vrouw zou vorige week de bankkaart van een collega hebben gestolen en er verschillende aankopen mee hebben gedaan. 

De 59-jarige politievrouw zou de bankkaart van haar collega ontvreemd hebben en er onder andere parfum en een treinabonnement mee aangeschaft hebben. Het slachtoffer merkte de verdwenen bankkaart snel op, blokkeerde de kaart en diende een klacht in. Tijdens het onderzoek werden camerabeelden aangetroffen van de verschillende winkels waar de verdachte spullen had aangekocht. Tot grote verbazing van de politie-inspecteurs bleek het om een collega te gaan. 

"Het parket kan bevestigen dat er een onderzoek werd geopend wegens feiten van diefstal en informaticabedrog, het gebruik van een bankkaart”, zegt parketwoordvoerster Willemien Baert. “De verdachte werd verhoord en na verhoor vrijgelaten. Het onderzoek is lopende.” 

Meest gelezen