Google Street View

Sint-Augustinusinstituut in Bree schrapt Italiëreis in voorjaar: "Voor annulatieverzekering is corona geen reden om reis te annuleren"

Vanwege de nieuwe coronagolf schrapt het Sint-Augustinusinstituut in Bree de traditionele Italiëreis rond Pasen. Volgens de directie is het risico te groot, want bij een annulatie vlak voor het vertrek zou de annulatieverzekering niets terugbetalen. En daarnaast is er ook kans op quarantaines in Italië.  

De directie van het Sint-Augustinusinstituut in Bree neemt het zekere voor het onzekere. Toen net voor de kerstvakantie de contracten over de Italiëreis ondertekend moesten worden, werd duidelijk dat de school daarmee een groot financieel risico nam, legt directeur Ludo Jacobs uit. "In het contract stond heel duidelijk dat corona geen reden kan zijn om de reis te annuleren, omdat ondertussen wel geweten is dat corona er is." 

Met overnachtingen op verschillende plaatsen zouden quarantaines van leerlingen moeilijk te organiseren zijn

Ook het risico op quarantaines tijdens de reis, vond de school te groot. "Stel u voor dat enkele leerlingen in quarantaine moeten tijdens de reis in Italië. We overnachten daar op verschillende plaatsen, dat zou organisatorisch heel moeilijk zijn." 

Ook Chrysostemos, waarbij de laatstejaars de laatste 100 dagen op school vieren, is voorlopig uitgesteld. Maar het Sint-Augustinusinstituut hoopt dat later op het jaar nog een alternatief georganiseerd kan  worden.  

Meest gelezen