Politie zal straatracers en patsers in Kortrijk streng aanpakken

De politie in Kortrijk zal streng optreden tegen chauffeurs die roekeloos rijden en zelfs illegale straatraces houden. Al weken aan een stuk spreken eigenaars van getunede auto's af op parkings. Maar ze rijden ook naar andere plaatsen zoals bijvoorbeeld Roeselare, Ieper of Menen om er op de grote wegen tegen elkaar te racen.

Er kwamen veel klachten binnen over hun gedrag. Bijvoorbeeld over geluidsoverlast en dat voetgangers moesten wegspringen voor hun optrekkende auto's. Ze spreken al weken af op parkings zoals die van Kortrijk Expo en Kinepolis. Soms tonen ze patsergedrag en gaan ze daar bijvoorbeeld driften. 

Opscheppen op sociale media

Door de analyse van video’s die de autoliefhebbers zelf posten en beelden van veiligheidscamera’s konden veel van die eigenaars geïdentificeerd worden. Zij kregen allemaal een brief waarin ze werden gewaarschuwd. Maar omdat er op sociale media opnieuw ontmoetingen worden gepland, hanteren ze nu een nultolerantie, zegt woordvoerder van politiezone VLAS Thomas Detavernier: “We deden al gerichte toezichten en controles, maar dergelijk gedrag is absoluut ontoelaatbaar. Daarom zullen de eigenaars van niet-conforme voertuigen verbaliseerd worden tot zij opnieuw een geldige keuring kunnen voorleggen. Daarnaast riskeert een bestuurder ook dat zijn rijbewijs wordt ingetrokken wanneer er zware verkeersinbreuken worden vastgesteld op de openbare weg.”

De politie vraagt om hen te bellen op het nummer 1701 als je met onverantwoord gedrag in het verkeer wordt geconfronteerd.

Meest gelezen