Toekomstige gymnastiekhal in Heusden-Zolder krijgt olympische toestellen

Langs Circuit Zolder zijn een maand geleden de grondwerken gestart voor de bouw van de indoor wielerpiste. Ook een grote gymnastiekhal maakt daar deel van uit, die komt grotendeels in de grond en wordt uitgerust met dezelfde toestellen die op de volgende Olympische Spelen zullen gebruikt worden.

De grondwerken zijn vorige maand gestart, volgende maandag begint de aannemer aan de fundering. Het is de bedoeling dat in 2023 samen met de wielerpiste en bijhorende accomodatie ook de gymhal in gebruik wordt genomen. Dan kunnen de plaatselijke turnverenigingen verhuizen vanuit de gemeentelijke sporthallen. Die zalen moeten ze nu nog delen met andere sportclubs waardoor telkens veel tijd verloren gaat met het opzetten en wegbergen van de toestellen. 

Vooral damesgymnastiek

De nieuwe hal wordt 1.080 m² groot en wordt door Eurogym ingericht met toestellen van Gymnova. Die toestellen zullen ook in 2024 gebruikt worden op de Olympische Spelen in Parijs. In Heusden-Zolder gaat het vooral om damesgymnastiek. Er komen toestellen voor sprong, balk, vloer en brug, maar ook valkuilen, lange matten en een airtrack. De inrichting van de hal kan zo aangepast worden dat ook wedstrijden met publiek kunnen georganiseerd worden.

Meest gelezen