Videospeler inladen...

BEKIJK - Uitslaande brand bij verhuurbedrijf Crossport in Wachtebeke is niet aangestoken

De brand in de loodsen van het bedrijf Crossport op het industrieterrein in Wachtebeke gisteren, is niet aangestoken. Dat heeft de branddeskundige van het parket vastgesteld. Wat precies de brand dan wel veroorzaakt heeft, is moeiijk te achterhalen. De ravage is daarvoor te groot. Twee loodsen op de grens tussen Wachtebeke en Zelzate brandden helemaal uit. De brandweer moest tot 's avonds blussen. Er vielen geen gewonden.

De brandweer kreeg gisteren rond 11.20 uur een melding binnen van een brand bij verhuurbedrijf Crossport in Wachtebeke.  Aanvankelijk sprak de brandweer nog over een brand in 1 loods, maar dat bleken er later 2 te zijn. Door de brand dreef ook heel wat rook af in noordoostelijke richting. De brandweer vroeg mensen daarom om alle ramen en deuren gesloten te houden en indien nodig ook om hun ventilatiesystemen uit te schakelen. 

Gisteren heeft de brandweer nog een hele dag geblust. De loodsen zijn onderverdeeld in kleine compartimenten en werden vooral gebruikt door aannemers om materiaal in op te slaan, er lag ook papier en hout.  Een café-uitbater die in de loodsen zijn horecamateriaal stockeerde, is alles kwijt.  Vermoedelijk is de brand onstaan in het gedeelte waar een reinigingsfirma gevestigd is, maar dat is nog niet bevestigd. 

(Bekijk hier een filmpje van de brand)

Videospeler inladen...

Meest gelezen