Verdachte (84) dodelijk vluchtmisdrijf Aalst vrijgelaten na verhoor

De man (84) die gisteren in Gijzegem, bij Aalst, een vrouw (77) op een bromfiets aanreed en nadien vluchtmisdrijf pleegde, is vrijgelaten na verhoor. Uit het onderzoek blijkt dat er genoeg aanwijzingen zijn dat hij wel degelijk de auto bestuurde. Maar hij reed niet te snel en was niet onder invloed. Zijn rijbewijs is wel ingetrokken en ook zijn rijgeschiktheid zal nog worden getest. De man riskeert later nog een vervolging. 

Het gerecht heeft een 84-jarige man uit Aalst die verdacht werd van een ongeval met vluchtmisdrijf gisteren, vrijgelaten. Dat gebeurde na verhoor. Bij het ongeval kwam een vrouw van 77 uit Buggenhout om het leven. 

Vermoedelijk werd de vrouw, die met een bromfiets reed, bij een inhaalmanoeuvre geraakt door de auto. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden verder te analyseren. 

Vluchtmisdrijf

De feiten vonden woensdag plaats, rond de middag. De man reed reed na het ongeval weg. Er waren verschillende getuigen die verklaringen konden afleggen en de politie kon ook een beroep doen op camerabeelden. Zo werd de verdachte opgespoord en opgepakt. Maar die mag nu, na verhoor, beschikken, terwijl het onderzoek loopt.  

Meest gelezen