RTV

Wallaby Skippy is terecht na ontsnapping: "Ik denk dat het voor hem een mooie uitstap was"

Wallaby Skippy zit weer veilig en wel in zijn verblijf in recreatiedomein Ark Van Noë in Lichtaart, bij Kasterlee. Het dier ontsnapte begin deze week en werd na wat omzwervingen uiteindelijk vlakbij huis terug gevangen.

Heel wat vrijwilligers gingen op zoek naar Skippy nadat hij ontsnapte, en het dier werd een paar keer opgemerkt in Lichtaart en Geel. Toch lukte het aanvankelijk niet om hem te vangen. Woensdagavond dook Skippy plots weer op vlakbij het recreatiedomein. Er werd een dierenarts opgeroepen die de wallaby heeft verdoofd, en zo kon het dier weer naar zijn hok worden gebracht. 

We zijn aangenaam verrast dat er zo veel mensen wilden helpen met zoeken

Nick Smets, recreatiedomein Ark van Noë

"Skippy zat rustig gras te eten en er was gelukkig niets aan hem te merken", zegt Nick Smets, de uitbater van recreatiedomein Ark van Noë. "Ik denk dat het een mooie uitstap is geweest voor hem", lacht hij. "We zijn vooral ook aangenaam verrast dat er zo veel mensen waren die mee wilden helpen zoeken. We zijn blij dat Skippy mede dankzij hen weer veilig thuis is."

Meest gelezen