Pexels-copyright Siobhan Dolezal

Het is grijs en koud maar morgen verjagen 1.250 gratis tulpenboeketten de winterblues in Dendermonde

Naar aanleiding van de Week van de tulp gaat het VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, morgen 1.250 tulpenboeketten uitdelen in Dendermonde. De actie moet de lente al een beetje aankondigen, maar vooral de winterblues verjagen. En het is ook helemaal niet raar dat er nu al bloemen te vinden zijn: "Tulpen zijn echte voorjaarsbloeiers."

Morgen, zaterdag  15 januari, worden om 12.00 uur op het Heldenplein in Dendermonde 1.250 gratis tulpenboeketten uitgedeeld. De actie is van het VLAM en de bloemen worden gratis aangeleverd door Vlaamse floristen. Met het uitdelen van de bloemen wil het VLAM iedereen aansporen de lente al een beetje in huis te halen en de winterblues te verjagen.

Het is nu dat de eerste voorjaarsbloeiers zoals tulpen kunnen gevonden worden bij de floristen
Liliane Driesen van het VLAM

"Met deze actie willen we het seizoen van de voorjaarsbloeiers inluiden", vertelt Liliane Driesen van het VLAM. "En wij gaan morgen met een van onze topproducten op stap: de tulpen." Het lijkt vroeg om al bezig te zijn met bloemen, maar niks is minder waar, zegt Driesen: "Neen hoor, het is wel degelijk nu dat de eerste producten van het seizoen bij onze floristen kunnen gevonden worden." 

De "winterblues" verjagen

Driesen vindt dat de mensen maar beter al een beetje de lente in huis kunnen halen met een boeketje bloemen. "Als we Frank Deboosere mogen geloven, gaat de winter nog wel even duren. Weerkundig gezien is de winter natuurlijk nog lang niet voorbij. Maar als we met planten en bloemen de winterblues al een stukje kunnen verjagen, dan kunnen we ons mentaal toch een beetje oppeppen."

Als we Frank Deboosere mogen geloven, dan gaat de winter nog wel even duren, dan kunnen we beter wat bloemen in huis halen
Liliane Driesen van het VLAM

Het zijn trouwens niet alleen tulpen die nu al bloeien, maar ook hyacinten, narcissen, druifjes en kievitsbloemen. Er worden morgen vanaf 12.00 uur tulpenbosjes van telkens 10 tulpen (per gezin) uitgedeeld op het Heldenplein in Dendermonde in Oost-Vlaanderen. De actie zal visueel goed te zien zijn in de stad. Een aantal horecazaken rondom het Heldenplein kleden hun zaak aan met seizoensbloemen. 

Op is op

Ook in andere provincies worden mensen morgen opgevrolijkt met tulpen. In Hasselt, Leuven en Antwerpen worden er ook telkens 1.250 boeketjes uitgedeeld. "En op is op", waarschuwt Driesen nog. De "Week van de tulp" loopt van 15 tot 22 januari en kadert binnen het onderdeel "Groen van bij ons" van het VLAM. Dat staat in voor de promotie van bloemen en planten binnen de Vlaamse sierteelt. 

Meest gelezen