PZ KLM

Alweer e-step die 100 km/u haalt onderschept

De verkeersdienst van de politiezone KLM heeft donderdag op de Neromstraat in Wolvertem (Meise) een bestuurder betrapt die rondreed met een elektrische step die bijna 100 km/u kan halen. De step is uit het verkeer gehaald en in beslag genomen. Eerder deze week betrapte de politie een man op een e-step die tot 100 km/u kon in het centrum van Mechelen.

Bij een controle ontdekte de politie dat een e-step tot 100 km/u kon halen. De bestuurder droeg geen helm en had geen rijbewijs voor een brommer. De man op de step was de politie opgevallen omdat hij aan een hoge snelheid voorbij reed. Na controle bleek het om ‘een niet conform voortbewegingstoestel’ te gaan. Het haalde een snelheid van maar liefst 99 km/u op de rollentestbank.

Een elektrische step zonder zitplaats mag nooit de snelheid van 25 km/u overschrijden. Is dat toch het geval, dan gaat het om een niet conform motorvoertuig en is het verboden in het verkeer. De e-step werd dan ook in beslag genomen.

Meest gelezen