Arbeider zwaargewond na val in tien meter diepe werfput in Lennik

Een arbeider is deze voormiddag zwaargewond geraakt toen hij in Lennik in een werfput van tien meter diep viel. Hij liep verwondingen op aan zijn schouder en ribben, maar verkeert niet in levensgevaar. Een gespecialiseerd team van de brandweer moest de man uit de put takelen.

Rond half twaalf vanmiddag kregen de hulpdiensten een oproep vanop een werf in de Bossuitstraat in Lennik. Een arbeider was er in een tien meter diepe put gevallen. “Onze ploegen zijn zo snel mogelijk ter plaatse gekomen”, zegt brandweerofficier Pieter-Jan Collier. “We hebben dan de eerste zorgen toegediend. Het slachtoffer was op zijn schouder gevallen en was gelukkig niet in levensgevaar. De man heeft wel zware letsels aan de schouder en ribben en is overgebracht naar het ziekenhuis." 

Het slachtoffer moest uit de put getakeld worden. “Dat hebben we gedaan met een kraan van de bouwfirma die hier aan het werken is. Dat gebeurde onder het toeziend oog van ons gespecialiseerd team voor de redding van mensen op moeilijk bereikbare plaatsen. Zij kunnen met hun klimtechnieken slachtoffers evacueren wanneer dat via de gangbare methodes niet mogelijk is”, zegt Pieter-Jan Collier. Er zal nu onderzocht worden hoe het ongeval is kunnen gebeuren. 

Vanmorgen gebeurde een gelijkaardig ongeval op een bouwwerf in Schaarbeek. Ook daar viel een arbeider in een put. De man raakte gewond aan zijn been. Vooral zijn evacuatie verliep moeilijk.

De put waar het slachtoffer in viel

Meest gelezen