facebook Zavelzekskes

Na Lanaken, Kinrooi en Pelt nu ook geen carnavalsstoet in Sint-Truiden

In Sint-Truiden zal dit jaar de carnavalsstoet niet doorgaan. Na Lanaken, Kinrooi en Pelt zien ook zij het niet haalbaar om een veilige en kwalteitsvolle stoet te organiseren. Wel zullen ze een alternatief programma uitwerken zodat de carnavalsmaandag toch een carnavalssfeer kan hebben, samen met de kermis. 

Eerder deze week kondigden Lanaken, Kinrooi en Pelt al aan dat de festiviteiten een jaar worden uitgesteld en ook Tongeren kent nu hetzelfde lot. Elk publiek buitenevenement met meer dan 100 personen moet volgens strikte richtlijnen verlopen. "Carnaval vieren onder de huidige omstandigheden is onmogelijk", klinkt het bij het stadsbestuur. 

"Maar, de Truienaars moeten niet treuren, want we willen voor een waardig alternatief zorgen", aldus Opper Jo Sneyers. "Samen met de horeca en de lokale handel doen we er alles aan om de carnavalssfeer te behouden op carnavalsmaandag, samen met de kermis." Samen met het stadsbestuur gaan ze een alternatief programma uitdenken met onder andere een kinderprogramma op de Groenmarkt. 

Niet de enige

Ook de carnavalsactiviteiten in Lanaken, Rekem en Smeermaas zullen dit jaar niet doorgaan. Daar zijn ze nog volop op zoek naar alternatieven, want ze willen de speciale dagen niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Eerder deze week beslisten ze ook dat de stoeten in Molenbeersel en Ophoven in Kinrooi niet kunnen doorgaan. In Pelt stellen ze de stoeten uit tot het laatste weekend van maart en het eerste van april. 

Meest gelezen