Radio 2

Don Boscocollege in Kortrijk schakelt na 1 week al over op online onderwijs: "Sommige klassen hebben 4 uur studie per dag"

Het Don Boscocollege in Kortrijk gaat vanaf maandag opnieuw online les geven. Ongeveer een kwart van de leerkrachten en ruim 10 procent van de leerlingen heeft corona of moet in quarantaine. "Dat maakt het moeilijk om nog langer fysiek les te geven", zegt de directeur. 

In het Don Boscocollege zagen ze het aantal afwezige leerkrachten dag na dag stijgen. Directeur Tuur Ottevaere: "Gisteren waren er 15 leraren te kort. Vanmorgen zijn we gestart met 20 afwezige leerkrachten en na 1 uur zijn er nog eens 3 bijgekomen; leerkrachten die een zelftest hadden afgenomen en positief bleken te zijn. Dat betekent dat heel wat klassen studie en vervanguren hebben. Dat is op termijn niet meer haalbaar om te organiseren. Als er klassen 3 tot 4 uur per dag in de studiezaal zitten, dan vraag je je af welk nut dat heeft." 

Tot eind januari

De directie verwacht dat de organisatie om online les te geven vlot zal verlopen. Directeur Tuur Ottevaere: "Alle leerlingen hebben een laptop. En de leerkrachten hebben ondertussen ervaring met afstandsonderwijs. We proberen nu de besmettingshaard te doorbreken. De meeste leerkrachten die positief zijn, zijn niet ziek. Zij mogen niet naar school komen omdat ze besmettelijk zijn, maar ze kunnen wel van thuis uit les geven."

De maatregel in het Don Boscocollege in Kortrijk geldt tot het einde van de maand. 

Meest gelezen