Keikoppencarnaval.be

Keikoppencarnaval in Poperinge opnieuw afgelast: "Alweer wachten op onze jubileumeditie"

Voor de derde keer op rij is het Poperingse carnaval afgelast. De jubileumeditie van 55 jaar lijkt er dus ook dit jaar niet te komen. Het Keikoppencarnaval, zo wordt het carnaval in Poperinge genoemd, staat bekend voor een kleurrijke carnavalstoet met een 50-tal groepen. 

De organisatoren staan te popelen om de 55ste editie van hun Poperingse carnavalstoet te kunnen vieren. Maar dat zal niet in maart 2022 gebeuren. Voorzitter Lieven Ryckbosch: "We moeten de carnavalsweek nu al voor de derde keer uitstellen. De stoet in Poperinge lokt tussen de 20.000 en 25.000 bezoekers, de kinderstoet zo'n 2.000 kinderen. We hebben groepen uit Aalst, maar ook uit Nederland en heel wat plaatselijke verenigingen nemen deel." 

Getroost door een Kekgaai

De organisatoren zoeken dan maar troost in een Kekgaai: een biertje dat ze samen met de Poperingse brouwerij De Plukker hebben gebrouwen voor de 55ste editie van hun stoet. Lieven Ryckbosch: "Het is een troebel, blond biertje. Een biertje van 5,5 graden sterk, verwijzend naar de 55ste editie. Kekgaai betekent "leutemaker", "losbol". Als "leutemakers" houden we er ons aan om toch iets te doen tijdens de week van ons carnaval. We werken daarom samen met de stadsdiensten een kleiner programma uit. Maar dat de grote carnavalsfeesten weer zijn uitgesteld, is bijzonder jammer natuurlijk."

Meest gelezen