Manneke Pis krijgt kostuum van de gemeente Molenbeek: "We willen zo de band met Brussel versterken"

Molenbeek heeft een nieuw kostuum geschonken aan Manneke Pis. De gemeente wil daarmee de relatie met Brussel versterken. Het is al het 1080ste kostuum voor Manneke Pis en dat is meteen ook de postcode van Molenbeek. 

In Brussel heeft Manneke Pis vandaag een nieuw kostuum gekregen van de gemeente Molenbeek. "Het kostuum is gemaakt door Siré Kaba, de ontwerpster die ook prinses Delpine gekleed heeft", vertelt Martine Voets van de Orde van Manneke Pis. "Het ontwerp is gebaseerd op tekeningen van kinderen van de Molenbeekse school 11. Ik vind het prachtig."

Niet toevallig is dit het 1080ste kostuumpje voor Manneke Pis, want dat is ook de postcode van Molenbeek. "We willen op deze manier de relatie tussen Molenbeek en Brussel versterken en onze vriendschapsbanden aanhalen", zegt Voets. "Dat is politiek belangrijk."

Meest gelezen