Inschrijvingen zomerkampen bij Kazou gestart: "75 procent na één dag volgeboekt"

Veel kinderen en hun ouders kijken weer uit naar de zomerkampen. Voor de jeugdvakanties van Kazou van de Christelijke Mutualiteit zijn de inschrijvingen gestart en is het bekend dat je er snel moet bij zijn voor een kamp. Het aanbod is groot met ruim 900 kampen en 44.000 plaatsen. Om de drukte te spreiden, starten de inschrijvingen voor elke leeftijdsgroep op een ander tijdstip. Na één dag is 75 procent van de vakanties volgeboekt.

Kazou, de jeugdvakanties van de Christelijke Mutualiteit organiseert al 75 jaar lang vakanties voor kinderen en jongeren. De organisatie verwacht dat weer heel veel kinderen zich zullen inschrijven voor de zomerkampen. Er is keuze uit ruim 900 vakanties in binnen- en buitenland. Dat je snel moet zijn is bekend, al maakt iedereen kans. Toch zijn er enkele tips om je kind snel in te schrijven. "Zo maak je beter op voorhand een Kazou-profiel aan, je vinkt meerdere favoriete kampen aan en je zorgt dat je alle gegevens hebt van de meereizende vrienden, zo kan je snel een groepsboeking doen tot 6 personen", zegt Seppe Van Pottelbergh van Kazou. Om de digitale wachtrij vlot en eerlijk te laten verlopen, starten de inschrijvingen voor elke leeftijdsgroep op een ander tijdstip.

Verre bestemmingen

Het is nu een wirwar aan buitenlandse maatregelen

Seppe Van Pottelbergh, Kazou

Ook de buitenlandse kampen zijn in trek zoals Noorwegen, Zweden, Italië, Spanje en Kroatië al zijn er door corona nog veel onduidelijkheden, zegt Van Pottelbergh. “Het is nu een wirwar aan buitenlandse maatregelen qua testing en vaccins. Het is niet altijd even eenvoudig en niet alle landen hanteren dezelfde regels wat de geldigheid van de certificaten betreft. Daarom kan je nu ook gebruik maken van de Kazou coronapaspoortberekenaar. Met deze tool zal je zien of je een coronapaspoort nodig hebt en of je coronapaspoort geldig zal zijn volgens de maatregelen in het land van je bestemming".

Vrijwilligers gezocht

Tijdens de zomer kan Kazou rekenen op 8.000 vrijwilligers. “Door de populariteit van ons aanbod, hebben we jaar na jaar ook meer vrijwilligers nodig. Naargelang het aantal vrijwilligers bekijken we elk jaar in hoeverre we aan de stijgende vraag kunnen beantwoorden. Daardoor is ook elke nieuwe vrijwilliger uiteraard meer dan welkom”, klink het nog bij Van Pottelbergh.

We merken een enorme groei ten opzichte van vorig jaar

Zaakvoerder Yes-Events

Ook bij andere organisaties die zomerkampen organiseren, zoals Free-Time lopen de inschrijvingen vlot binnen. Free-Time biedt ruim 400 zomervakanties aan, goed voor 8.000 plaatsen. De zomerkampen van Activak, die actieve en trendgevoelige kampen organiseert, zoals Dronekampen, F.C. De Kampioenenkampen, Tik Tok kampen, zijn een groot succes. “De inschrijvingen voor de sportkampen bij Yes-Events lopen dan weer zoals elk jaar in januari vlot binnen. We merken een enorme groei ten opzichte van vorig jaar, zeker ook door corona waarbij kampen de afgelopen 2 jaar toch nog wel een zekerheid heeft gekend om grotendeels te mogen doorgaan”, laat de zaakvoerder van Yes-Events weten.

Een kamp zoeken en vinden, het kan stress veroorzaken. Wij konden de zoektocht van dit gezin van dichtbij meemaken.

Videospeler inladen...

Meest gelezen