Radio 2

Opnieuw geen heksenstoet in Beselare dit jaar

De Heksenstoet van Beselare, een deelgemeente van Zonnebeke, gaat opnieuw niet door. Dat is de 2de keer in 2 jaar tijd. De coronamaatregelen maken de voorbereidingen te moeilijk. Normaal zou de stoet uitgaan op 31 juli. 

De Heksenstoet in Beselare brengt 1.200 figuranten en 30.000 toeschouwers op de been. Dat vraagt een lange voorbereiding. "Normaal waren we al maanden aan het voorbereiden. Dat lukt weer niet door corona want we kunnen niet samenkomen. En we willen niet inboeten op kwaliteit", zucht Charles Bayart, voorzitter van de Heksenstoet. “"Bovendien weten we niet welke coronamaatregelen er zullen zijn tijdens de komende zomer."

Onze stoet vergt veel voorbereiding en we willen niet inboeten op kwaliteit

Charles Bayart, voorzitter Heksenstoet

Het is het 2de uitstel in 2 jaar tijd. Ook de stoet van 25 juli 2021 ging niet door. En nu sneuvelt dus ook de stoet van 2022. Er is al meteen een nieuwe datum geprikt: 30 juli 2023. 

De organisatie maakte het nieuws bekend met een filmpje van een huilende heks op Facebook.

Meest gelezen