Pliniuspark in Tongeren krijgt dit najaar een skeelerpiste

Op het parkeerterrein van het Pliniuspark in Tongeren komt er dit jaar nog een skeelerpiste. De parking is aan sanering toe en ze wordt enkel in de zomer veel gebruikt. Daarom heeft het stadsbestuur beslist er een skeelerpiste aan te leggen van bijna 300 meter lang en 6 meter breed. 

Skeeleren of inline skaten is weer in. Daarom legt de stad Tongeren op het parkeerterrein van het Pliniuspark een volwaardige skeelerpiste aan in fijn asfalt. De piste loopt parallel met de parkeerplaatsen en kan bij nood ook dienst doen als parkeerzone. Op het middenterrein zal gevoetbald of gebasket kunnen worden en er blijft nog een 60-tal parkeerplaatsen over. 

conflictvrij

Het terrein van de skeelerpiste wordt afgesloten met een haag en slagbomen om conflicten tussen skeelers en autobestuurders uit te sluiten. De verlichting op de huidige parking wordt maximaal behouden. Zo kan er ook tijdens de wintermaanden tot in de late uren gebruik gemaakt worden van de piste. 

Meest gelezen