Positiviteitsratio in testcentrum Jessa Ziekenhuis Hasselt loopt op: “50 procent van testpersonen positief”

In het testcentrum van de Herkenrode Huisartsenkring en het Jessa Ziekenhuis in Hasselt hebben 250 van de 500 geteste mensen gisteren een positieve coronatest afgelegd. “Hoewel de positiviteitsratio vijftig procent bedraagt, zorgt het nieuwe testbeleid ervoor dat we iets rustiger kunnen werken”, stelt Pieter-Jan Van Landegem, huisarts in Hasselt en voorzitter Huisartsenkring Herkenrode gerust.

Hoewel het aantal besmettingen fors toeneemt, is er in het testcentrum in het Jessa Ziekenhuis voorlopig geen reden tot paniek. “Door de aanpassing in het testbeleid kunnen we de toename aan”, zegt Pieter-Jan Van Landegem. “We zitten momenteel aan 500 testen per dag, terwijl we het dubbele zouden aankunnen. Zonder aangepaste maatregelen hadden we die maximumcapaciteit overschreden. De positiviteitsratio ligt intussen wel heel hoog: gisteren heeft vijftig procent van het testpubliek positief getest op corona.”

Verpleegster Tanja bevestigt dat de sfeer in het testcentrum nog goed zit: “Nu de hoogrisicocontacten niet meer getest moeten worden als ze volledig gevaccineerd zijn, is er opnieuw wat ademruimte. Het is momenteel rustiger dan we hadden verwacht.”

Meest gelezen