Remo Perrotti maakt documentaire over Italiaanse muzikanten in de Limburgse mijnstreek

Na zijn veel geprezen ‘Mamma Irma’ in 2014 pakt Remo Perotti nu uit met een nieuwe documentaire. Daarin gaat hij op zoek naar de muzikale ziel van de Italiaanse gemeenschap in de Limburgse mijnstreek. 

In zijn nieuwe documentaire 'We Two - La Banda Italiana' volgt Perrotti het spoor van het duo Arturo Bellini & Rocco di Turi die samen de formatie 'We Two' vormen. Ze leven als kleine zelfstandige artiesten van en voor hun muziek. De toeschouwer krijgt een intense, ontroerende en vaak grappige documentaire te zien over de Italiaanse muzikale broederband. 

Remo Perotti praat over het belang van de mijngemeenten voor hem en zijn familie en legt bij Radio 2 Limburg uit hoe de documentaire tot stand kwam.

Arbeiders en artiesten

“In de mijncités wemelde het van de leraars gitaar en accordeon”, zegt documaker Perrotti. “Er waren de lokale zingende beroemdheden zoals Vincenzo Petrelli. Hij moet één van de eerste migranten geweest zijn die op de televisie kwam. Om dan toch maar verder te werken in de mijn, de poederfabriek of bij DAF.  Ze waren arbeiders uit noodzaak, maar artiesten in hart en nieren.” 

Ze waren arbeiders uit noodzaak, maar artiesten in hart en nieren

Remo Perrotti, maker van de documentaire 'We Two - La Banda Italiana'

In ‘We Two - La Banda Italiana’ toont Perrotti een muzikaal integratieproces van vele tientallen jaren. “Je voelt doorheen de documentaire de vibes van het gastland en de tradities van het moederland."

Meest gelezen