Sint-Pieters-Leeuw verdubbelt aantal hondenlosloopweides: “Het brengt ook de buurtbewoners bij mekaar"

In Sint-Pieters-Leeuw komen er drie nieuwe hondenlosloopweides bij. De gemeente had al drie van die weides waar inwoners hun hond vrij kunnen laten lopen. Maar het gemeentebestuur wil daar graag in investeren omdat het ook een ontmoetingsplek is voor buurtbewoners.

Er zullen drie extra hondenlosloopweides worden aangelegd: in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw, aan zaal Zonnig Leven in Zuun en in de Albert Van Cotthemstraat in de wijk Negenmanneke. De weides zullen omheind worden en voorzien van zitbanken en hondenpoepzuilen. 

Ontmoetingsplek voor buurtbewoners

Vandaag kunnen honden al loslopen in de weides aan de Platanenlaan en op de Vorstsesteenweg en de Beemd in deelgemeente Ruisbroek. Het aantal weides in Sint-Pieters-Leeuw wordt dus verdubbeld. Het gemeentebestuur heeft gemerkt dat het niet alleen goed is voor de honden maar dat het ook buurtbewoners bij mekaar brengt. En daarom investeren ze graag in wat ze noemen "de ideale ontmoetingsplek". 

Meest gelezen