Spitsstrook op E314 tussen Wilsele en Aarschot is klaar, maar mag nog niet worden gebruikt

De spitsstrook op de E314 tussen Wilsele en Aarschot is klaar, maar je mag ze nog niet gebruiken omdat het systeem nog getest moet worden en omdat er nog niet overal elektronische informatieborden hangen. Maar voor sommige automobilisten is het blijkbaar niet duidelijk dat de spitsstrook nog niet in gebruik is. 

Pas in de loop van volgende maand gaat de spitsstrook op de E314 tussen Wilsele en Aarschot open. De spitsstrook is een extra rijstrook die je kan gebruiken tussen 14 en 20 uur. Op dit moment mag je nog niet op de spitsstrook rijden omdat er nog bijkomende elektronische borden geplaatst moeten worden, die zullen aangeven wanneer je de strook mag gebruiken. En ook de aansturing die zal gebeuren vanuit het Verkeerscentrum moet nog getest worden. 

Groene pijl of rood kruis

Er zijn automobilisten die nu al op de spitsstrook rijden, blijkbaar is het niet voor iedereen duidelijk dat het niet mag. "Volgens de wegcode mag je een spitsstrook enkel gebruiken als er boven die strook een groene pijl hangt of een snelheidsbeperking en dat is niet het geval", zegt Anton De Coster van Wegen en Verkeer. "Op de plaatsen waar nog geen elektronische borden hangen, zie je vaste borden met een verbodsteken en waar er wel een elektronisch bord hangt, staat een rood kruis om aan te geven dat de spitsstrook niet open is." 

Meest gelezen