Marc Coucke en Bart Versluys strikken topchef Peter Goossens voor hotelrestaurant La Réserve in Knokke

Ondernemer Mark Coucke en projectontwikkelaar Bart Versluys hebben sterrenchef Peter Goossens gestrikt voor het restaurant van hun hotel La Réserve in Knokke. Goossens zal volledig verantwoordelijk worden voor het restaurant. Tegelijk blijft hij uitbater van driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruisem. 

In augustus 2021 maakten Mark Coucke en Bart Versluys bekend dat ze eigenaar werden van hotel La Réserve in Knokke. Ze willen het hotel nieuw leven inblazen zodat La Réserve het pronkstuk van de kustgemeente wordt. Het hotel heeft momenteel vier sterren en daar willen Coucke en Versluys vijf sterren van maken. Daarmee hopen ze ook een internationaal publiek aan te trekken. Voor de hele innovatie investeren de ondernemers maar liefst zeven miljoen euro. Peter Goossens is voor het luxehotel de kers op de taart: "één van de beste chefs ter wereld zal deze iconische locatie naar het hoogste niveau tillen", zegt Coucke.

Eén van de beste chefs ter wereld zal deze iconische locatie naar het hoogste niveau tillen

Mark Coucke

BEKIJK - Op 10 augustus 2021 bracht "Het journaal" deze reportage over de aankoop van La Réserve door Coucke en Versluys:

Videospeler inladen...

De Belgische topchef Peter Goossens baat al sinds 1992 restaurant Hof van Cleve in Kruisem uit. In 2005 kreeg Hof van Cleve drie Michelinsterren, waarmee Goossens de jongste Belgische sterrenchef werd. Zijn restaurant zal hij vanaf de zomer van 2023 combineren met het hotelrestaurant van La Réserve. 

La Réserve wordt een signatuur Peter Goossens restaurant, waar iedereen gezellig kan komen tafelen

Peter Goossens

Er is geen ambitie om van La Réserve een driesterrenrestaurant te maken "maar wel een signatuur Peter Goossens restaurant waar iedereen gezellig kan komen tafelen", zegt Goossens. De chef zal zorgen voor "bekende gerechten uitgewerkt met veel respect voor lokale producten. A touch of classic, met vernieuwing waar nodig." Ook ziet Peter Goossens de zee als een belangrijke bron van inspiratie voor zijn keuken in La Réserve. Naast dineren zullen bezoekers en hotelgasten ook kunnen ontbijten in de splinternieuwe hotspot van Knokke.

Meest gelezen