Vanaf maandag enkel nog pmd-zakken met witte lintjes

Hoewel de oude pmd-zakken sinds het begin van het jaar niet meer geldig zijn, namen de ophalers uitzonderlijk toch nog de oude zakken mee. Maar die overgangsperiode is nu voorbij. Vanaf maandag 17 januari kunnen enkel nog zakken met witte lintjes gebruikt worden.

Bij de start van het nieuwe jaar is er in verschillende Limburgse gemeenten heel wat veranderd op afvalvlak.  Er was de invoering van Optimo (het systeem waarbij alle afvalzakken tegelijk worden opgehaald), de nieuwe ophaaldagen en andere afvalzakken. “Dat was best even aanpassen voor veel inwoners”, vertelt Kris Somers, algemeen directeur van Limburg.net.

 “Daarom hebben we onze ophalers de opdracht gegeven om de eerste twee weken niet té streng te zijn.” Oude pmd-zakken met zwarte lintjes werden in de praktijk daarom toch nog meegenomen, ook al mocht het eigenlijk niet. 

Gerecycleerd en steviger

De nieuwe pmd-zakken bevatten gerecycleerd plastic. Ze zijn ook steviger en dat is nodig nu één afvalwagen verschillende afvalsoorten ophaalt. De zakken mogen niet scheuren, anders kunnen ze ook niet meer uitgesorteerd worden.

Omruilen

Inwoners die nog een voorraad oude pmd-zakken hebben, kunnen tot eind maart volle rollen inruilen voor nieuwe zakken. 

Meest gelezen