Openluchtzwemclubs in Antwerpen zien ledenaantallen flink toenemen

Zwemmen in openlucht was nog nooit zo populair. Verschillende zwemclubs in de provincie Antwerpen zagen hun ledenaantal sinds de start van de coronacrisis toenemen. De Deurnese IJsberen voeren zelfs een ledenstop in. 

Sinds de start van de coronacrisis lopen de ledenaanvragen bij de ijsberenclub Isbjörnklubbe in Mol vlot binnen. Ook bij de Deurnese IJsberen is het druk. “We hebben nu 1.200 leden en dat is onze limiet.”, vertelt voorzitter Cor Janssens. “Door het coronavirus is het voor ons nu al enorm puzzelen. Zeker in de periode dat we geen kleedkamers mochten gebruiken. Meer leden kunnen we echt niet toelaten.”

Doordat je niet op veel plaatsen in openlucht kan zwemmen, komt het ledenaantal in de bestaande clubs onder druk te staan. “Wij krijgen in Antwerpen aanvragen uit verschillende steden en gemeenten, van Mechelen tot zelfs Groot-Bijgaarden en zelfs Brussel. Ik hoop dat er binnenkort meer plekken bijkomen, zodat nog meer mensen van deze sport kunnen genieten.”

Groepsgevoel

Volgens Janssens is de plotse populariteit van het openluchtzwemmen ook te danken aan het coronavirus. “Het is gezond en bovendien ervaren we een enorm clubgevoel. Dat samenzijn en samen dingen doen, is echt belangrijk. Zeker in tijden van corona.”

Meest gelezen