Belga

Animatiefilm van Gentse filmmaker geselecteerd voor prestigieus Filmfestival van Berlijn

De animatiefilm "Luce en de Rots" van de Gentse filmmaker Britt Raes is geselecteerd voor het internationaal Filmfestival van Berlijn. De film maakt kans op een prijs in de categorie kinder- en jeugdfilms. Of de film van de Gentse cineaste ook wint in Berlijn weten we op 20 februari. 

De Gentse filmmaker Britt Raes gaat in februari met haar animatiefilm "Luce en de Rots" in wereldpremière op het Filmfestival van Berlijn, een van de meest prestigieuze filmfestivals van Europa. Raes stond zowel in voor de regie als voor het scenario van de film. "Luce en de Rots" gaat over een jong meisje en een gigantisch Rots-wezen die samen hun angst voor het onbekende overwinnen.  Met de film mikt de jonge cineaste op een publiek van kinderen vanaf 5 jaar.

Internationale doorbraak

Raes maakte eerder al internationale naambekendheid met haar animatiefilm "Catherine". Met die film was ze op meer dan 200 filmfestivals te zien, waaronder het BFI London Film Festival. 

Op 20 februari weet de Gentse of ze de hoofdprijs in de categorie "kinder- en jeugdfilms" kan binnenhalen. De film wordt na het Filmfestival van Berlijn ook getoond op het Animatiefilmfestival in Brussel en zal later ook te zien zijn op televisie,  bij zowel de VRT als de RTBF.

Meest gelezen