Archieffoto ter illustratie

Erectiepillen onder de toonbank verkocht in twee Antwerpse winkels

De Antwerpse lokale politie en de Douane hebben tijdens een controleactie erectiepillen in beslag genomen die onder de toonbank werden verkocht in twee winkels in de Stuivenbergwijk. In drie andere winkels vond de politie attributen om drugs te gebruiken. In de buurt werden ook drugs gevonden die wellicht bedoeld waren voor de verkoop.

In totaal werden vrijdag acht handelszaken gecontroleerd in de Stuivenbergwijk. In twee daarvan vond de politie onder de toonbank medicijnen tegen erectiestoornissen. "Gewone winkels mogen die pillen niet verkopen omdat er advies moet worden gegeven over het gebruik ervan", vertelt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. Er werden enkele doosjes pillen gevonden en 25 aparte pillen. Waar die vandaan komen en of het gaat om namaak, is niet duidelijk. De medicatie werd in beslag genomen. 

In drie andere winkels vond de politie attributen om drugs te gebruiken. Het gaat onder meer om speciale pijpjes om drugs mee te roken en crunchers, dat zijn apparaatjes waarmee wiet wordt vermalen. De Stuivenbergwijk is één van de overlastgevoelige wijken in Antwerpen. Met regelmatige acties wil de politie de buurt leefbaarder maken. 

Meest gelezen