Geen treinen tussen Leuven en Landen dit en volgend weekend

Wie dit weekend, maar maar ook volgend weekend met de trein tussen Leuven en Landen wil reizen, moet opletten. Spoornetbeheerder Infrabel werkt die weekends aan de sporen waardoor er geen treinverkeer mogelijk is. De NMBS zet daarom vervangbussen in en leidt ook een aantal treinen om. 

De werken aan de spoorlijn situeren zich tussen Tienen en Ezemaal. Daar installeert Infrabel een digitaal gestuurde seininrichting en wordt er gewerkt aan de uitrol van het veiligheidssysteem ETCS. Van de gelegenheid wordt meteen ook gebruik gemaakt om ook in Bierbeek aan de sporen te werken. 

Om de werken veilig te kunnen laten verlopen, is er geen treinverkeer mogelijk tussen Leuven en Landen tijdens de weekends van 15 tot 16 januari en van 22 tot 23 januari. De NMBS zet vervangbussen in, die stoppen aan de stations van Leuven, Vertrijk, Tienen, Ezemaal, Neerwinden en Landen.

Ook hinder in Limburg

De IC-treinen tussen Blankenberge en Genk worden omgeleid tussen Leuven en Landen en rijden ook niet tussen Hasselt en Genk. Reizigers die van en naar Kiewit, Bokrijk en Genk moeten, kunnen in Hasselt overstappen op een andere trein. Reizigers van en naar Tienen kunnen de vervangbussen nemen die rijden tussen Leuven en Landen. Ook de IC-treinen tussen Oostende en Eupen worden omgeleid en stoppen niet in Tienen, Landen en Borgworm.  Meer informatie vind je op de website van de NMBS.

Meest gelezen