Vanaf zaterdag 15 januari zijn de nieuwe afrit Zwijndrecht, tunnels onder de E17, verlegde Hoefijzersingel en zuidelijke verbindingsweg in gebruik.
Foto: Lantis

Nieuwe afrit op E17 in Zwijndrecht in gebruik genomen: "Verkeer vanuit Waasland naar Zwijndrecht moet vlotter verlopen"

Op de E17 in Zwijndrecht is vanmorgen een nieuwe afrit in gebruik genomen. Ook openen nieuwe tunnels onder de E17 en een nieuwe verbindingsweg tussen de nieuwe Park and Ride Linkeroever en Zwijndrecht. De vernieuwingen maken deel uit van de werken aan de Oosterweelverbinding. Ze moeten ervoor zorgen dat het verkeer op de E17 dat vanuit het Waasland naar Zwijndrecht rijdt, vlotter kan verlopen. 

Dit weekend wordt heel wat nieuwe infrastructuur van Oosterweel in gebruik genomen. Daardoor verandert de verkeersituatie tussen de E17 en Zwijndrecht, Burcht en Linkeroever sterk. "Het verkeer op de E17 dat vanuit Gent komt, kan nu een nieuwe afrit nemen in Zwijndrecht", verduidelijkt Annik Dirkx van Lantis, bouwheer van Oosterweel. "Die afrit sloot tot nu toe aan op de Pastoor Coplaan, maar die zal in de toekomst aansluiten op de Hoefijzersingel. Van daaruit kan je via tunnels of de nieuwe verbindingsweg op je bestemming geraken."

Dankzij de nieuwe afrit en verbindingsweg kunnen we het sluipverkeer eruit halen dat nu door de dorpskern van Zwijndrecht rijdt

Annik Dirkx van Lantis

De vernieuwingen moeten niet alleen de doorstroming verbeteren en de verkeersveiligheid verhogen, maar ook het sluipverkeer verminderen. "Er is de afgelopen jaren hard gewerkt aan de verbetering van de verkeerssituatie voor Zwijndrecht", zegt Dirkx. "De nieuwe afrit is voor lokaal verkeer dat bestemd is voor Zwijndrecht. Dat betekent dat we het sluipverkeer dat zich nu een weg baant door de dorpskern van Zwijndrecht eruit kunnen halen en we dat op hoofdwegen kunnen houden."

Nieuwe Park and Ride Linkeroever

Maandag opent ook de nieuwe Park and Ride Linkeroever op de Blancefloerlaan. Je kan die parking gebruiken om met het openbaar vervoer naar Antwerpen te gaan. Daarvoor zet De Lijn vanaf maandag ook extra tramverbindingen in. Voor fietsers is er een nieuwe fietstunnel onder de Blancefloerlaan. Maandagochtend wordt de tijdelijke Park and Ride tussen op- en afrit 6 Linkeroever definitief afgesloten.

Meest gelezen