Prinses Delphine uitgeschakeld in “Dancing with the stars”, na dans voor Make-A-Wish

Prinses Delphine en haar professionele danspartner Sander Bos zijn uitgeschakeld in het dansprogramma “Dancing with the stars” op Play4. Het opmerkelijke tv-optreden van de prinses heeft vier afleveringen lang geduurd. Haar laatste dans stond in het teken van de organisatie Make-A-Wish, voor wie ze deelnam aan het programma.

Prinses Delphine, de halfzus van koning Filip, deed eind vorig jaar wat stof opwaaien toen bekend werd dat ze één van de bekende Belgen was die zou deelnemen aan de derde jaargang van het tv-programma “Dancing with the stars”, op Play4.

De prinses had geen noemenswaardige danservaring, maar zei dat ze voor de twaalfjarige Adam zou dansen. Daarvoor werkte ze samen met Make-A-Wish, de organisatie die wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte laat uitkomen. Vanavond heeft Delphine in de zogenoemde "Friends and Family"-aflevering haar dans aan Adam en Make-A-Wish opgedragen. 

Het was haar laatste dans in het programma, want op het einde had ze de minste punten van de zes overgebleven deelnemers. Na ex-topzwemmer Pieter Timmers en zanger Metejoor is Delphine de derde afvaller in het dansprogramma. Maar de prinses blikt tevreden terug op haar deelname, omdat ze voor Adam heeft kunnen dansen en omdat haar deelname ook een heel positieve ervaring was.

Zo zag de laatste dans van prinses Delphine eruit:

De ploeg van “Dancing with the stars” had Delphine twee jaar geleden voor het eerst benaderd. Ze veegde het voorstel niet meteen van tafel, omdat ze naar eigen zeggen dansen als een kunstvorm beschouwt. 

Ze was ook gecharmeerd, omdat Sander Bos, de Nederlander die haar danscoach zou worden, voor de eerste aflevering een choreografie had bedacht die gebaseerd was op één van haar kunstwerken, en haar levensloop.

Delphine heeft daarna nog wel een tijd nagedacht voor ze definitief toezegde, en ondertussen was ze ook prinses geworden. 

Eén week voor het bericht van haar deelname in de media verscheen, werd het Paleis op de hoogte gebracht. Daar beschouwen ze haar deelname als een privé-initiatief en gaven er daarom ook geen verdere commentaar bij.

Meest gelezen