BEKIJK - Amerikaanse brandweer moet indringer uit benarde situatie bevrijden

Een Amerikaans gezin, uit Silver Spring bij Washington, stond vorige week voor een onaangename verrassing nadat de man des huizes ‘s nacht rare geluiden had gehoord. Wat bleek? Een indringer had geprobeerd via de schoorsteen binnen te geraken, maar was daarin vast komen te zitten. De brandweer moest ter plaatse komen om de ongenode gast te bevrijden.

Ibrar Khan zat vorige week vrijdag gezellig met zijn gezin naar een film te kijken, met het haardvuur aan. Rond 3 uur ‘s nachts, toen de rest van de familie gaan slapen was, hoorde Ibrar rare geluiden: gemompel, luid geklop. Maar hij kon niet thuisbrengen waar die vandaan kwamen. 

Hij keek door de ramen, controleerde zijn garage, maar zag niets. Toen de geluiden niet ophielden, belde hij de politie. Die kwam meteen ter plaatse en doorzocht Ibrars huis en tuin, maar vond ook niets. De agenten verlieten het pand onverrichter zake.

Uren vast

Uiteindelijk was het Ibrar zelf die vond waar het geluid vandaan kwam: de schoorsteen. Daarin hoorde hij een man murmelen. Toen Ibrar rond 5.30 uur de politie opnieuw belde, kwamen de agenten terug, hoewel ze hem niet meteen leken te geloven. Maar toen hij de agenten naar de schoorsteen bracht, moesten ze inderdaad ook vaststellen dat er iemand in de schoorsteen moest zitten. 

De politie riep de hulp in van de brandweer en ambulanciers, een team van zo’n twintig man in totaal. De brandweerlui hakten een gat in de schoorsteen. Toen ze een aantal bakstenen hadden weggehaald, zagen ze plots voeten naar beneden bungelen. Toen werd duidelijk dat iemand van bovenaf in de schoorsteen was gekropen en halfweg was komen vast te zitten.

Na meer dan een uur kappen konden ze de indringer uit de schoorsteen bevrijden. De man bleek geen bekende te zijn van het gezin. Hij werd met de ambulance afgevoerd. De politie heeft niet bevestigd of de indringer aangeklaagd werd voor poging tot inbraak.

Meest gelezen