Radio 2

Man onder invloed die amok maakte in vaccinatiecentrum Sint-Niklaas, is geïdentificeerd

In het vaccinatiecentrum van Sint-Niklaas maakte zaterdag een man onder invloed van verdovende middelen amok. Hij  haalde uit naar een verpleegster. Het centrum lichtte de politie in maar gaf de man toch nog zijn prik. Daarna vluchtte die meteen weg. De politie heeft een proces-verbaal opgesteld en kon de man identificeren.

"De sfeer tussen de bezoekers en de vrijwilligers is hier normaal altijd heel gemoedelijk", vertelt coördinator Maarten Leys. "Het is de eerste keer dat we zoiets zien gebeuren. We kunnen dit niet tolereren." Het incident deed zich zaterdag voor rond 15.30 uur in vaccinatiecentrum 't Bau-Huis. Een bezoeker onder invloed van verdovende middelen of alcohol, haalde plots uit naar een verpleegster. Ondanks de agressie kreeg de man toch nog een boosterprik. Dat deden de medewerkers om te vermijden dat de situatie zou escaleren.  

Aangifte

Terwijl de man zijn prik kreeg, alarmeerden de medewerkers van het vaccinatiecentrum wel de politie. "De verpleegster was redelijk aangedaan en wilde eerst geen klacht neerleggen", zegt Leys. "Maar we hebben haar aangeraden om toch aangifte te doen."

De politie kon de dader niet meer aantreffen na de feiten. De man sloeg het kwartier wachttijd na zijn prik over en koos het hazenpad. De politie stelde wel een proces-verbaal op voor slagen en verwondingen. Intussen kon de politie de dader identificeren aan de hand van zijn vaccinatiegegevens. Hij is nog niet verhoord. 

kasto80

Meest gelezen